Humanitarni projekt

300 otrok na konja

Mnenja in odzivi

Anita Ogulin
Zveza prijateljev mladine Slovenija 

Vse več otrok nima neposrednega stika z živalmi, še posebno ne s konji. Ko se pogovarjamo z otroki o konjih, jim predstavljajo izjemno spoštovanje, moč in zbujajo željo po druženju.

Vse manj jih je- konj! Kot je vse manj tudi otrok, ki bi jim starši lahko omogočili stik z njimi. Pa naj si gre za oskrbo ali prve jahalne izkušnje. Zato smo tem bolj veseli ponudbe velikega, nepredstavljivega prijateljstva otrok brez vseh priložnosti - s svojimi novimi prijatelji - konji!

Ustvarjali bodo simbiozo spoštovanja, izjemnih energij, prijateljstva, pravilnega odnosa do živali, razumevanja in nepredstavljivih izkušenj, ki jih bodo otroci lahko ponesli v življenje.

Iskreno sem hvaležna Konjeniški Zvezi Slovenije za tako spodbudno in prijazno sodelovanje.

 

Tone Jagodic
Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije

"Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez v veseljem pozdravlja pobudo Konjeniške zveze Slovenije, ki si je zastavila zelo plemenit cilj, da v letu 2013 v različne programe vključi 300 otrok iz vse Slovenije. V času, ko tudi v športu prevladuje občutek, da moramo pomagati zlasti nekaterim ogroženim skupinam je program terapevtskega jahanja še kako pomemben.

Vključevanje socialno ogroženih skupin ter skupin otrok s posebnimi potrebami na brezplačni osnovi kaže na visoko zavest vodstva Konjeniške zveze Slovenije, ki tudi v času, ko v mnogih sredinah skušajo zadovoljiti le svoje potrebe, gleda mnogo širše in na zelo izviren način pomaga otrokom, ki so pomoči kar najbolj potrebni.

Prepričan sem, da bodo organizatorji ob tem dosegli tudi tiste cilje, ki jim bodo lahko pomagali pri nadaljni uveljavitivi konjeništva v naši družbi.

S strani Olimpijskega komiteja Slovenije, Združenja športnih zvez želimo, da se pobuda uresniči tako, kot so jo njeni iniciatorji zastavili."

Medijski pokrovitelji

Produkcija: Interplanet